Project Topics Seminar Topics School of Nursing Exam PDF Sign Up
Search Topic
PARKLYN
ERVICES
· RC: 2994849
University of Benin Teaching Hospital (UBTH) Entry Exam Past Questions and Answers
WhatsApp Channel

University of Benin Teaching Hospital (UBTH) Entry Exam Past Questions and Answers


Consequent upon the subject matter above, the past questions and answers booklet is available for Science Students aspiring to gain admission into UBTH. The relevance of procuring UBTH entrance exam past questions and answers booklet is that, alot of aspirants who wrote entrance exam without learning from past written questions end up not getting the required cut-off mark, thereby seeking for a way forward from scammers upgrading their score.


Acquiring the Past Questions and Answers will give you an edge over prospective students that are yet acquire the booklet.


UBTH Entrance Exam Subjects

The Entrance Exam Questions consist of English Language, Mathematics and General Paper (randomly selected Science subjects) which comprises:

  • Biology
  • Physics
  • Chemistry

English Language


1. Find the antonym of the word:

The manager praised her diligence.

A. Confidence

B. Laziness

C. Ignorance

D. Activity

Answer: B. Laziness


2. Pick the correct phrase:

No sooner had he left ___ it started to rain.

A. that

B. than

C. but

D. when

Answer: B. than


3. Choose the word that is most nearly opposite in meaning to the underlined word:

He is known for his loquacity.

A. Silence

B. Talkativeness

C. Reticence

D. Shyness

Answer: C. Reticence


4. Select the appropriate preposition:

He insisted ___ seeing the manager.

A. for

B. at

C. on

D. to

Answer: C. on


5. Fill in the blank:

The students, as well as the teacher, ___ present at the meeting.

A. were

B. was

C. is

D. are

Answer: B. was


Mathematics


6. Solve the following matrix equation:

| 2      3 |
| 1      4 |

A. 11

B. 8

C. -2

D. 5

Answer based on “Matrix” computation: D. 5


7. Find the 10th term of the AP: 3, 7, 11, …

A. 45

B. 39

C. 41

D. 43

Answer based on “Arithmetic Progression” computation: B. 39


8. If the 5th term of an arithmetic progression is 18 and the 12th term is 46, what is the first term?

A. 4

B. 8

C. 6

D. 10

Answer: C. 6

Explanation: Use Tn = a + (n – 1)d, set up two equations and solve simultaneously.


9. A circle has an area of 154 cm2. What is the radius? (π = 22/7)

A. 8 cm

B. 7 cm

C. 5 cm

D. 14 cm

Answer: B. 7 cm

Explanation: Area = πr² → 154 = (22/7) × r² → r² = 49


10. What is the angle subtended at the center of a circle by a semicircle?

A. 90°

B. 60°

C. 180°

D. 120°

Answer based on “Circle Geometry” computation: C. 180°


Chemistry


11. The gas evolved when zinc reacts with dilute hydrochloric acid is:

A. Hydrogen

B. Carbon dioxide

C. Oxygen

D. Chlorine

Answer: A. Hydrogen


12. The process by which a liquid changes to gas at the surface at any temperature is called:

A. Evaporation

B. Boiling

C. Vaporization

D. Sublimation

Answer: A. Evaporation


13. The number of protons and electrons in a neutral oxygen atom are:

A. 6 protons, 6 electrons

B. 8 protons, 8 electrons

C. 10 protons, 8 electrons

D. 8 protons, 10 electrons

Answer: B. 8 protons, 8 electrons


14. A compound with molecular formula C₂H₆ is known as:

A. Ethyne

B. Ethene

C. Ethane

D. Methane

Answer: C. Ethane


Physics


15. Which of the following quantities is a vector?

A. Speed

B. Displacement

C. Distance

D. Temperature

Answer: B. Displacement


16. In which direction does heat travel?

A. Randomly

B. In a straight line

C. From cold to hot

D. From hot to cold

Answer: D. From hot to cold


17. What type of lens is used to correct long-sightedness (hypermetropia)?

A. Concave

B. Cylindrical

C. Plane

D. Convex

Answer: D. Convex


18. A sound wave travels through air with a speed of 340 m/s and frequency of 170 Hz. What is its wavelength?

A. 2 m

B. 3 m

C. 5 m

D. 0.5 m

Answer: A. 2 m


Biology


19. The basic structural and functional unit of life is the:

A. Organism

B. Tissue

C. Organ

D. Cell

Answer: D. Cell


20. Which of the following is not a characteristic of living things?

A. Movement

B. Respiration

C. Growth

D. Photosynthesis

Answer: D. Photosynthesis


21. The movement of molecules from a region of higher concentration to a lower concentration is called:

A. Active transport

B. Plasmolysis

C. Osmosis

D. Diffusion

Answer: D. Diffusion


22. Which of the following diseases is caused by a virus?

A. Cholera

B. HIV/AIDS

C. Malaria

D. Tuberculosis

Answer: B. HIV/AIDS


Access more past questions in the complete original PDF booklet for better exam preparation


Download Procedure for University of Benin Teaching Hospital Past Questions and Answers PDF


The Original University of Benin Teaching Hospital (UBTH) Past Questions and Answers is collated from previous years and made available for Science Students. Acquiring Past Questions and Answers is a good decision compared to that of Free Entrance Exam Application.


Is Entrance Exam Score Upgradeable?

Don’t be deceive by anyone, UBTH exam scores are not upgradeable after examination. But you can improve your future scores now by studying your past questions and answers booklet, along with your lesson notes.


The University of Benin Teaching Hospital (UBTH) Entry Exam Past Questions and Answers PDF can be obtained by clicking on “Order Past Exam PDF” button below. Once requested, the PDF will be sent directly to your email address or WhatsApp contact, and the cost of acquisition is ₦2,000.



–– or ––



Download Entrance Exam PDF