Project Topics Seminar Topics School of Nursing Exam PDF Sign Up
Search Topic
PARKLYN
ERVICES
· RC: 2994849
School of Nursing Entry Exam Past Questions and Answers

School of Nursing Entry Exam Past Questions and Answers

@SparklynServices
WhatsApp Channel

Consequent upon the subject matter above, the past questions and answers booklet is available for Science Students aspiring to gain admission into Nursing School. The relevance of procuring Nursing School entrance exam past questions and answers booklet is that, alot of aspirants who wrote entrance exam without learning from past written questions end up not getting the required cut-off mark, thereby seeking for a way forward from scammers upgrading their score.


Acquiring the Past Questions and Answers will give you an edge over prospective students that are yet acquire the booklet.


Nursing School Entrance Exam Subjects

The Entrance Exam Questions consist of English Language, Mathematics and General Paper (randomly selected Science subjects) which comprises:

  • Biology
  • Physics
  • Chemistry

English Language


1. Choose the correct spelling:

A. Recomend

B. Recomand

C. Recommend

D. Recommed

Answer: C. Recommend


2. Choose the correct synonym:

The speaker's speech was captivating

A. Boring

B. Slow

C. Fascinating

D. Dull

Answer: C. Fascinating


3. Choose the word that has the same sound as the underlined letters:

Tough

A. Cough

B. Dough

C. Though

D. Rough

Answer: D. Rough


4. Identify the grammatical error in the sentence:

Each of the boys were given a gift.

A. Each

B. a gift

C. of the boys

D. were

Answer: D. were

Correct form: ”was”


5. Choose the correct question tag:

She came early, ___?

A. didn’t she

B. wasn’t she

C. had she

D. did she

Answer: A. didn’t she


Mathematics


6. Find the derivative:

If y = 4x3 − 2x + 7, find dy/dx

A. 4x2 − 2

B. 12x2 − 2

C. 3x2 − 2

D. 8x2 − 1

Answer: B. 12x2 − 2


7. Simplify: (3x2)2 × x

A. 9x4

B. 9x5

C. 3x5

D. 6x5

Answer: B. 9x5


8. Simplify: √50

A. 10√2

B. 5√2

C. 2√5

D. 25√2

Answer based on “Surds” computation: B. 5√2


9. Simplify: (3x2 - 2x - 5) ÷ (x - 2)

A. 3x - 4, remainder -3

B. 3x - 4, remainder 3

C. 3x + 4, remainder -3

D. 3x + 4, remainder 3

Answer: A. 3x - 4, remainder -3


10. Simplify: 23 x 24

A. 21

B. 27

C. 8 x 16

D. 212

Answer based on “Indices” computation: B. 27


Chemistry


11. A compound with molecular formula C₂H₆ is known as:

A. Ethene

B. Ethane

C. Ethyne

D. Methane

Answer: B. Ethane


12. The salt formed from the reaction of an acid with a base is called a:

A. Neutral salt

B. Oxide

C. Hydride

D. Nitrate

Answer: A. Neutral salt


13. Which of the following is not an alkali?

A. KOH

B. NaOH

C. H2SO4

D. NH4OH

Answer: C. H2SO4


14. The gas evolved when zinc reacts with dilute hydrochloric acid is:

A. Oxygen

B. Carbon dioxide

C. Chlorine

D. Hydrogen

Answer: D. Hydrogen


Biology


15. Which of these organisms is a protozoan?

A. Amoeba

B. Virus

C. Algae

D. Moss

Answer: A. Amoeba


16. The male reproductive organ in a flower is the:

A. Stigma

B. Stamen

C. Ovary

D. Carpel

Answer: B. Stamen


17. Which of the following organelles is responsible for energy production?

A. Chloroplast

B. Nucleus

C. Ribosome

D. Mitochondrion

Answer: D. Mitochondrion


18. The part of the plant that develops into a fruit is the:

A. Petal

B. Style

C. Ovary

D. Anther

Answer: C. Ovary


Physics


19. What type of lens is used to correct long-sightedness (hypermetropia)?

A. Plane

B. Concave

C. Convex

D. Cylindrical

Answer: C. Convex


20. Which of these is used to measure very small currents?

A. Ohmmeter

B. Galvanometer

C. Voltmeter

D. Ammeter

Answer: B. Galvanometer


21. Which of the following quantities is a vector?

A. Distance

B. Speed

C. Displacement

D. Temperature

Answer: C. Displacement


22. An object weighs 30N in air and 20N when fully immersed in water. What is the upthrust?

A. 30N

B. 50N

C. 20N

D. 10N

Answer: D. 10N


Access more past questions in the complete original PDF booklet for better exam preparation


Download Procedure for School of Nursing Past Questions and Answers PDF


The Original School of Nursing Past Questions and Answers is collated from previous years and made available for Science Students. Acquiring Past Questions and Answers is a good decision compared to that of Free Entrance Exam Application.


Is Entrance Exam Score Upgradeable?

Don’t be deceive by anyone, Nursing School exam scores are not upgradeable after examination. But you can improve your future scores now by studying your past questions and answers booklet, along with your lesson notes.


The School of Nursing Entry Exam Past Questions and Answers PDF can be obtained by clicking on “Order Past Exam PDF” button below. Once requested, the PDF will be sent directly to your email address or WhatsApp contact, and the cost of acquisition is ₦2,000.



–– or ––



Download Entrance Exam PDF